Wandelschoenen

Houdt u van wandelen? Dan heeft u niet heel veel nodig, maar goede wandelschoenen zijn onmisbaar. Wandelschoenen zijn er in heel veel soorten en maten. Het is belangrijk dat u de juiste wandelschoenen heeft voor de juiste wandeling! Als u niet de juiste schoenen heeft, kunt u blessures oplopen. 

Soorten wandelenschoenen

Er zijn eigenlijk 4 soorten schoenen:

- Als u in Nederland gaat wandelen, is een lichte schoen vaak voldoende. Deze zijn licht en soepel. Deze zijn perfect voor een wandeling door het bos of over de vlakke weg. 

- Voor wandelingen in het buitenland heeft u toch wel een zwaardere schoen nodig. Gaat u bijvoorbeeld in de bergen wandelen, dan heeft u een stevigere schoen nodig. Vaak zijn deze schoenen ook waterbestendig. 

- Bent u van plan om van de gewone weg af te gaan en in ongelijk gebied te gaan wandelen, dan heeft u schoenen nodig die extra stevig bij uw enkels zijn, anders kunt u uw enkels makkelijk verzwikken. 

- En als u echt wilt gaan klimmen dan heeft u schoenen met een zeer stijve zool nodig. Deze geven extra versteviging. Als u met deze schoenen op een normaal wegdek gaat lopen, slijten deze sneller. Dit wordt dus niet aangeraden. 

Wandelschoenen voor kinderen

Uiteraard is een goede wandelschoen niet alleen belangrijk voor een volwassen persoon. Dit is ook belangrijk voor kinderen. Wandelschoenen voor kinderen hebben vaak een sterkte profielzool. Deze zool is wel makkelijk te buigen voor hen. 

Wandelschoenen kopen

Als u weet wat voor wandelschoenen u nodig heeft, kunt u online wandelschoenen kopen. Maar het is wellicht handiger om deze in een traditionele winkel te kopen. U kunt ze dan gelijk passen en voelen of ze goed zitten. Omdat uw voeten in de loop van de dag wat kunnen zwellen, wordt het aangeraden om de schoenen in een maat groter te kopen dan u normaal heeft. U kunt de schoenen het beste passen met de sokken die u ook gaat dragen tijdens het wandelen. Als uw hielen omhoog gaan, dan is de schoen te groot, u krijgt op deze manier blaren tijdens het lopen. Wel moet u uw tenen kunnen bewegen. 

Prijzen

De lichte schoenen zijn er vanaf ongeveer 60 euro, maar de zwaardere schoenen zijn duurder, de prijzen van deze schoenen kunnen wel oplopen tot 250 euro. 

Onderhoud wandelenschoenen

Als u uw wandelenschoenen goed onderhoudt, heeft u er langer wandelplezier van. Als uw schoenen nat zijn, moet u ze goed laten drogen. Zet ze niet in de zon of bij de verwarming, maar stop er bijvoorbeeld kranten in, deze nemen het vocht op. Leren schoenen moet u regelmatig insmeren, zodat het leer soepel blijft. 

Een goede wandelschoen kopen doe je dus niet even snel. Het is belangrijk om de juiste schoen te kopen. Op deze manier heeft u meer wandelplezier!


Delen