Wat maakt caravanverhuur zo aantrekkelijk? De voordelen van het huren van een caravan!

De caravan is in Nederland sinds de jaren 1950, toen weekendjes weg en vakanties meer in trek begonnen te raken, meer dan populair geworden. Toch zijn caravans niet altijd in trek geweest, maar heeft dit fenomeen ook mindere periodes gekend. In de jaren 1970 tot 1990 kwam er bijvoorbeeld veel concurrentie van vouwwagens en campers, terwijl sinds de jaren 1990 goedkope online vliegtickets en voordelige vakantiehuisjes de caravan minder populair maakten. De laatste jaren is het tij aan het keren en kiezen steeds meer mensen ervoor om met en caravan op vakantie te gaan. Een camper kopen is populair, maar een toenemend aantal vakantiegangers kiest ervoor om gebruik te maken van caravanverhuur. Op zich is dat niet zo vreemd, want het huren van een eigentijdse en ruime caravan heeft behoorlijk wat voordelen te bieden in vergelijking met de aankoop van een nieuwe of gebruikte caravan.

Gebruikmaken van caravanverhuur scheelt je een hoop onnodige onkosten

Iets bezitten was twintig jaar geleden de norm. Tegenwoordig is de trend veel sterker om producten, apparaten en voertuigen te huren en met anderen te delen. Onder andere door de hoge klimaatdoelstellingen en het streven naar een meer circulaire economie is huren steeds populairder geworden. En dat geldt ook voor caravanverhuur. Een belangrijk voordeel van het huren van een caravan is dat je op die manier een hoop onkosten kunt besparen, die je wel kwijt was geweest als je voor de aankoop van een caravan had gekozen. Je huurt een caravan namelijk maar een korte periode, vaak enkele weken per jaar, om op vakantie te gaan. Je betaalt dus alleen voor het gebruik van de caravan. Van bijkomende kosten heb je geen last, zoals de stallingskosten van je caravan buiten het seizoen, onderhoudskosten en reparaties, de kosten van een verzekering of de wegenbelasting. Al met al scheelt je dit al snel honderden tot wel duizenden euro's per jaar!

Een caravan huren betekent optimaal flexibel op vakantie kunnen gaan

Prettig aan caravanhuur is verder dat deze manier van vakantie vieren je volledig flexibel maakt. Je hoeft jouw ideale caravan alleen maar te huren in de periode dat je op vakantie gaat. En je bepaalt zelf voor hoe lang. Daarbij kun je met een gehuurde caravan gaan en staan waar je wilt. Wil je graag twee weken kamperen in Italië bij het Comomeer of trektocht maken door Europa? Met een gehuurde caravan is dit allemaal mogelijk. Daarbij heb je de garantie dat als je met pech of schade te maken krijgt, dit (tenzij je zelf niet schuldig bent) niet voor eigen rekening komt. Je loopt dus weinig risico's als je gaat voor het huren van een caravan.


Delen